3 cups - glutenfri kakemix eller jyttemjøl orginal(bruk bare 2/3 av mengden når du bruker jyttemjøl)
2 1/2 tsp - bakepulver
1/2 tsp - salt
1 3/4 cups - sukker
2/3 cups - smør eller margarin
2 - egg
1 1/2 tsp - vaniljeekstrakt
1 1/4 cups - melk
(2 tbs - kakaopulver eller 100 g smeltet kokesjoklade)
Varm ovnen til 175 grader. Sett papirmuffinsformer i en muffinspanne(eller to)
Bland sammen melmix, bakepulver og salt i en bolle, pisk sukker og smør/margarin luftigt. Tilsett egg og vanilje og pisk kraftig til det er godt blandet. tilsett melmix vekselvis med melken og pisk kraftig mellom hver gang. Fortsett og piske 1 minutt. Fordel røren i muffinsformene, ca 3/4 fulle. Stek i 20-25 min, tils en prøvestikken er tørr når du stikker den nedi. La muffinsene stå i pannen i ca 10 min før du tar de ut.
Når de er helt avkjølt kan du pynte de med buttercreamicing, melis, jordbær eller hva du føler for :)
Og her og kan man bytte ut margarin og melk til laktosefrie varianter. Jeg rekomenderer den blå melangen og Tines laktosefrie melk
Kos dere:)
så her ser de ut før de er pynta, i hvert fall hvis man lager de til Halloween ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar