torsdag 13. september 2012

Kyllingkjøttboller med hvitløk og koriander (uten gluten, egg & melk)

2 pk kyllingkhøttdeig
1 1/4 dl glutenfri havregryn
11/2 dl sojamelk
1 ss potetmel
1/2 ss sojamel
1/2 revet/presset hvitløk
1 ss koriander
1 ss sitronsaft
Salt
Sortpepoer
Spiskummin
Chilli

2 bokser kokosmelk
2 ss koriander
1/2 revet/presset hvitløk
2 ss sitronsaft
Sitronpepper
Sortpepper
Salt
Chilli
Spiskummin

Bland havregryn, sojamelk, potetmel og sojamel i en bolle. La det stå i ca 10 min. Bland sammen koriander, hvitløk og sitronsaft. Ha kjøttdeigen og krydderblandningen over i bollen med havregrynblandningen, kryddre etter smak med salt, pepper og chilli. Bland kokosmelk, sitronsaft og krydder i en gryte og varm på middals varme. Varm en stekepanne, når du skal lage kjøttbollene så bruk to spiseskjeer dyppet i olje (det er veldig klissete) Legg kjøttbollene over i gryten når de har fått fin farge, de trenger ikke å bli gjennomstekte, de blir ferdig i gryten. Når alle kjøttbollene er ferdig stekt og i gryten koker du ris. Da er kjøttbollene perfekte når risen er klar :)

2 kommentarer:

  1. takk for at du reddet en ellers kjedelig lørdagsettermiddag, med en helt utrolig god oppskrift! Nam nam!

    SvarSlett