![]() |
hva kan jeg si, nam nam :) |
1,45 dl vann
2/3 dl potetmel
1 1/2 dl sukker
3/4 dl potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
fyll
150 gr melkefritt margarin
2 dl melis
2 1/2 ts vaniljesukker
1 ss sojadrikk (eller noe annet hvis du ikke tåler soja)
3 dråper romessens
kok opp vann og potetmel til det blir som lim, husk å rør hele tiden. Pisk potetmelblandningen og sukkeret. Bland de tørre ingrediensene og rør inn de i potetmel/sukker blandningen. Fordel alt i en liten langpanne. Det kan være litt vanskelig å smøre det ut for det er litt "limete" i konsistensen. Men det er verdt det. Stek midt i ovnen på 250 grader i 5 min. strø sukker over kaken og legg et bakepaper over og snu. La kaken bli kall. Miks sammen alle ingrediensene til fyllet. Gjerne med en miksmaster, tils den blir kremete. Smør fyllet på kaken og rull sammen fra langsiden. Rull den inn i bakebapiret og ta aluminiumsfolie rundt. Legg kaken i kjøleskapet i minimum en halvtime så fyllet blir litt stivere. Skjær i skiver på ca 1 cm.
Den ser helt fantastisk ut!!! Hilsen Anja
SvarSlettTakk :) Det er den :)
SvarSlettDenne må jeg prøve, får jeg legge den ut på bloggen min med eget bilde hvis jeg linker tilbake til deg? Se gjerne på bloggen min hvis du ønsker, den er uten egg, melk og gluten. (http://monakristinbloggen.blogspot.no/)
SvarSlettDet må du gjerne gjøre :) Jo fler som får glede av den jo bedre :) Hadde vært veldig koselig om du linket :)
SlettHei! Er det to trededels og tre fjerdedels dl med potetmel eller er det sånn to-tre og tre-fire ? Hahaha :D Skal lage denne nå og ble veldig usikker fordi det høres så veldig lite ut med 0.75 dl liksom
SvarSlettNei oppskriften stemmer den :) Høres lite ut men er riktig :)
SlettEndelig noe for meg !!! må prøves!!! Takk.
SvarSlettBare å prøve, lett å gjøre og helt nydelig til en kopp kaffe
SlettEndelig en rullekake uten egg:) Kan den fryses?
SvarSlettNokon år forseint men JA den kan fint frysast :)
Slett