onsdag 27. juni 2012

Rullekake / Drømtårta

Var bare nødt å prøve meg på å lage den svensker rullekaken kallet drømtårta uten melk, egg og gluten. Ble veldig god hvis jeg får si det selv :)
hva kan jeg si, nam nam :)


1,45 dl vann
2/3 dl potetmel

1 1/2 dl sukker
3/4 dl potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver

fyll
150 gr melkefritt margarin
2 dl melis
2 1/2 ts vaniljesukker
1 ss sojadrikk (eller noe annet hvis du ikke tåler soja)
3 dråper romessens

kok opp vann og potetmel til det blir som lim, husk å rør hele tiden. Pisk potetmelblandningen og sukkeret. Bland de tørre ingrediensene og rør inn de i potetmel/sukker blandningen. Fordel alt i en liten langpanne. Det kan være litt vanskelig å smøre det ut for det er litt "limete" i konsistensen. Men det er verdt det. Stek midt i ovnen på 250 grader i 5 min. strø sukker over kaken og legg et bakepaper over og snu. La kaken bli kall. Miks sammen alle ingrediensene til fyllet. Gjerne med en miksmaster, tils den blir kremete. Smør fyllet på kaken og rull sammen fra langsiden. Rull den inn i bakebapiret og ta aluminiumsfolie rundt. Legg kaken i kjøleskapet i minimum en halvtime så fyllet blir litt stivere. Skjær i skiver på ca 1 cm.

9 kommentarer:

 1. Den ser helt fantastisk ut!!! Hilsen Anja

  SvarSlett
 2. Denne må jeg prøve, får jeg legge den ut på bloggen min med eget bilde hvis jeg linker tilbake til deg? Se gjerne på bloggen min hvis du ønsker, den er uten egg, melk og gluten. (http://monakristinbloggen.blogspot.no/)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du gjerne gjøre :) Jo fler som får glede av den jo bedre :) Hadde vært veldig koselig om du linket :)

   Slett
 3. Hei! Er det to trededels og tre fjerdedels dl med potetmel eller er det sånn to-tre og tre-fire ? Hahaha :D Skal lage denne nå og ble veldig usikker fordi det høres så veldig lite ut med 0.75 dl liksom

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei oppskriften stemmer den :) Høres lite ut men er riktig :)

   Slett
 4. Endelig noe for meg !!! må prøves!!! Takk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare å prøve, lett å gjøre og helt nydelig til en kopp kaffe

   Slett
 5. Endelig en rullekake uten egg:) Kan den fryses?

  SvarSlett