søndag 11. november 2012

Pepperkaker - Glutenfrie

150 gr margarin
3 Pepperkakehus klare for dekorering
1 3/4 dl brunt strøsukker
1 dl mørk sirup
10 krm natron
2 ts kryddernellik (malt)
2 ts ingefær (malt)
2 ts kanel (malt)
200 gr rismel
120 gr bokhvetemel
2 ss + 2 ts vann

Nydelige pepperkaker :)





Pisk margarin og sukker sammen tils det blir luftig, Tilsett sirup, ingefær, kryddernellik, kanel og natron. Tilsett rismelet og la maskinen stå og arbeide med deigen i 5 min. Rør litt kjappt i bokhvetemelet og vannet etter det. Må gå litt kjappt ellers blir pepperkakene for harde hvis man arbeider for mye med deigen etter at bokhvetemelet er blandet inn.





La deigen ligge minimum noen timer i kjøleskapet, gjerne en natt eller to. Ha mel på bordet før du kjevler ut deigen så tynnt du kan. Kjevle litt forsiktig, deigen er ikke like elastisk som en med gluten i.

Stek pepperkakene i ca 5-7 min på 200 grader. Pass på pepperkaker blir fort brendt

Vil du lage pepperkakehus så la kjøkkenmaskinen arbeide med deigen i ca 5 min ekstra etter at du har tilsatt bokhvetemelet. Da blir deigen hardere når den er stekt. Men den brekker fortsatt litt lettere enn en "vanlig" deig. Men hvis du ikke lager for stort hus og er forsiktig så går det helt fint :)



Barnas kunstverk :) En lagde Rapunzel tårn, en lagde en lavvo og den siste skulle ha hus med flatt tak

4 kommentarer:

  1. Dette skal jeg prøve! Det ser ut som om deigen har gode egenskaper! Fantastisk hva dere har fått til!

    SvarSlett
    Svar
    1. Den er grei denne :) Jeg synes at pepperkakene blir mye godere enn vanlige :) Men som sagt. Ikke bygg for store hus, de kunstverkene til barne begynte å rase sammen etterhvert. Nå hadde de jo veldig mye pynt på de da :) Kos deg med pepperkake bak :)

      Slett
  2. Såg veldig gode ut..
    Hvordan holder de seg?

    SvarSlett
    Svar
    1. De holder seg utroligt bra :) Skal ikke være noe problem å lage de nå og spise de til jul :) Husk bare å oppbevare de tørt :)

      Slett