søndag 24. juni 2012

Enkel sjokladekake uten det meste ;)

Denne sjokladekaken er supergod og superlett at gjøre og ikke har den egg, melk, gluten eller soya :)

0.75 dl vann
0.2 dl fin glutenfri melmiks
Med sjokladeglasur og kakepynt

150 gr melkfri margarin
3 dl sukker
2 tsk vaniljesukker
1 ss kakao
4 1/2 fin glutenfri melmiks
2 tsk bakepulver
1 dl havre/ris/soya drikk
1/2 sterk kaffe

Kok opp vann og mel på middels varme. Kok til det blir som seig lim. Smelt smøret og la det stå og kjøle av seg litt. Pisk mel+vann miksen med sukkeret. Bland alle de tørre ingrediensene. Bland kaffe og valgfri drikk. Miks inn de tørre ingrediensene velkselvis med smør og kaffeblandning. Pisk alt godt sammen og ha det over i formen. Denne røren er passe til en lrund form ca 23 cm i diameter. Hvis du vil lage langpanne så ganger du alt 1 1/2 gang.


Du kan pynte kaken med en eller annen smørkrem, fondant eller sjokladeglasur. Skal poste glasuroppskriften og.
Sånn kan den bli med smørkrem :) Denne smørkremen er melkefri :)


7 kommentarer:

  1. Ønskre gjerne oppskrift på glasuren:)

    SvarSlett
    Svar
    1. http://minglutenfrieblogg.blogspot.no/2012/06/sjokladeglasur-melkefri.html

      der er oppskriften på sjokladeglasuren, hadde tydligvis fått lagt den ut, det husket jeg ikke. Hvis du vil ha oppskriften på den andre glasuren så er det denne:
      http://minglutenfrieblogg.blogspot.no/2011/07/smrkrem-til-kaker-og-cupcakes.html

      og det går helt fint at bruke blå melange istede for smør, og soja eller havredrikk hvis man vil ha den melkefri

      Slett
  2. Skal få postet oppskriften på glasuren i løpet av kvelden, har glemt det :( Beklager det, fint at noen inner meg :)

    SvarSlett
  3. Denne skal testes :) Har du steketemperatur, tid og plassering i ovn?

    SvarSlett
  4. Beklager, har tydligvis køart av å glemme det. Stek på 150 grader i nedre del av stekeovnen. Steketiden på denne kaken varierer litt fra ovn til ovn og hvis du har rund kakeform eller langpanne. Men begynn med 15-20 min og prøv deg litt frem

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Ser også nå at det mangler måleenhet på kaffe og 4 1/2 glutenfri melmiks. Skal det være dl på begge?

      Slett
    2. Ja det skal det være, godt at noen er observant. Skal rette opp tingene senere :)

      Slett