søndag 24. juni 2012

Sjokladeglasur melkefri

Dette er en glasur som stivner

75 gr margarin- melkefri
1-2 ss sterk kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 1/2 dl melis

Smelt smør i en liten kasserolle, tilsett kakao, vaniljesukker og 1 ss kaffe. Tilsett melisen og rør godt hele tiden. Hvis glasuern er litt tykk så tilsetter du litt kaffe til. Så fort du har fått rørt sammen alt så gjelder det å være kjapp med å helle glasuren over kaka, for den stivner fort. Fordel glasuren med en slikkepott og ta på kakepynt hvis du vil. La gjerne kaken stå et par timer før du skjærer i den sån at glasuren for stivnet nok. Den blir fort stiv på overflaten men det tar litt tid før den blir stiv gjennom. Vil bare gjøre oppmerksom på at på glutenfrie kaker kan glasuren sitte litt "løst"

Hvis ønskelig kan man ha et par dråper romessens i glasuren

Skal du ha glasur til langpanne får du gange oppskriften 1 1/2 - 2 ggr beroende på hvor mye glasur du vil ha. Jeg pleier å gange 2ggr så det blir dobbel sats :)

Sjokladekake med glasur, med kakepynt
og glittersukker :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar