lørdag 19. mai 2012

Scones - glutenfri, melkefri, eggfri

Ferdige å nytes
9 dl glutenfritt mel - Shär Mix B fungerer bra, ellers så kan man ta grov mix og hvis man vil
100 gr margarin el. melkefritt margarin
4 ts bakepulver
1 ts salt
4 dl melk el. soyadrikk

Sett stekeovnen på 250 grader. Bland mel, bakepulver, salt og margarin, går best ved bruk av fingrene. Når margarinet er finfordelt i melet blander du inn melken/soyadrikken, det er lettest med hjelp av en tresleiv. Del opp i 4 like store biter. Platt dem ut til runde "lefser", ca 3/4 cm tykke, på bakepapir. Ha to på hvert brett. Lag skår i hver "lefse" sån at det blir 4 deler. Prikk dem med gaffel og stek dem i 10 min i midten av stekeovnen.

Redo for stekeovnen
Nybakte scones rett fra stekeovnen


Oppskriften gir 4 Scones, 16 biter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar