2 1/4 dl vann
100 gr melkefritt margarin
1 1/2 dl kakaopulver
4 3/4 dl sukker
1 ts vanilje ekstrakt
4 3/4 dl glutenfritt mel
2 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Bland 3/4 dl mel og vannet i en kastrull, varm på middels varme tils det blir tjukkt. Husk å rør hele tiden. Hel røren i en bakebolle. Smelt smør i en ny kastrull og rør inn kakao en. Rør tils det blir en jev fin røre. Stell kakaorøren til side for å svalne. Ha sukker og vanilje i melblandningen og miks godt. Tilsett kakaorøren og mikse tils du har en fin røre. Bland mel, bakepulver og salt. Rør det forsiktig ned i røren. Ha det i en langpanne ca 20*35 cm. Stek i ca 20-25 min
skulle det være 3/4 glutenfritt mel eller 4 3/4 mel??
SvarSlettFørst er det 3/4 dl mel som du koker sammen med vannet, til et"lim", dette er istede for egg. Siden har du 4 og 3/4 dl mel som du bruker til røren :) så totalt blir det 5 1/2 dl mel
SvarSlettKan man bruke sånn eggerstatning i stedet for mel og vann blanding?
SlettMvh Åshild
Hei, beklager så veldig at jeg ikke har sett spørsmålet ditt før nå.
SlettDet vet jeg ikke har alltid kun brukt den mel og vann blandingen. Drt er det som gjør den så saftig. Men du kan jo gjerne prøve
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettKan man droppe vaniljeekstrakt? evt bruke vaniljesukker
SvarSlettBedre sent enn aldri, men ja det kan du
SlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettKnallgod smak men den måtte steke en evighet uten at den ble ferdig. Ble liksom tykk røre. Kan jeg ha gjort noe feil?
SvarSlett