onsdag 16. mai 2012

Brownies - uten gluten, melk og egg

3/4 dl glutenfritt mel
2 1/4 dl vann

100 gr melkefritt margarin
1 1/2 dl kakaopulver

4 3/4 dl sukker
1 ts vanilje ekstrakt
4 3/4 dl glutenfritt mel
2 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Bland 3/4 dl mel og vannet i en kastrull, varm på middels varme tils det blir tjukkt. Husk å rør hele tiden. Hel røren i en bakebolle. Smelt smør i en ny kastrull og rør inn kakao en. Rør tils det blir en jev fin røre. Stell kakaorøren til side for å svalne. Ha sukker og vanilje i melblandningen og miks godt. Tilsett kakaorøren og mikse tils du har en fin røre. Bland mel, bakepulver og salt. Rør det forsiktig ned i røren. Ha det i en langpanne ca 20*35 cm. Stek i ca 20-25 min

9 kommentarer:

  1. skulle det være 3/4 glutenfritt mel eller 4 3/4 mel??

    SvarSlett
  2. Først er det 3/4 dl mel som du koker sammen med vannet, til et"lim", dette er istede for egg. Siden har du 4 og 3/4 dl mel som du bruker til røren :) så totalt blir det 5 1/2 dl mel

    SvarSlett
    Svar
    1. Kan man bruke sånn eggerstatning i stedet for mel og vann blanding?
      Mvh Åshild

      Slett
    2. Hei, beklager så veldig at jeg ikke har sett spørsmålet ditt før nå.

      Det vet jeg ikke har alltid kun brukt den mel og vann blandingen. Drt er det som gjør den så saftig. Men du kan jo gjerne prøve

      Slett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Kan man droppe vaniljeekstrakt? evt bruke vaniljesukker

    SvarSlett
  5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  6. Knallgod smak men den måtte steke en evighet uten at den ble ferdig. Ble liksom tykk røre. Kan jeg ha gjort noe feil?

    SvarSlett