mandag 21. mai 2012

Eplepai - gluten og/eller melkefri

Eplene i paiformen, klare for deigen
2 dl lyst glutenfritt mel
100 gr margarin/melkefritt margarin
1 ss sukker
1/2 ts kanel
1/2 ts vaniljesukker

6 små / 4 store epler
1/4 dl sukker
2 ts kanel
1/2 ss potetmel

Sett ovnen på 225 grader. Skrell og skjær eplene i tynne skiver. Miks epleskivene med kanel, sukker og potetmel i en pose, rist posen sån at alt blir jevnt fordelt. Fordel eplene utover en paiform.
Bland sammen mel, margarin, sukker, kanel og vaniljesukker med fingrene i en bakebolle. Deigen skal være smuldrete, blir den ikke smuldrete nok tilsetter du litt mer mel. Men ikke for mye da blir deigen tørr. Strø smuldredeigen over eplene og stek midt i stekeovnen ca 15-20 min. Til paien har blitt gyldenbrun.


Det går helt fint at skifte ut epler med rabarbra, blåbær eller noe annet som frister. Men husk at vis du bruker bær må man bruke mer potetmel og sløyfe kanelen.

1 kommentar:

  1. må den stekes rett før spising , eller kamn den lages dagen før og varmes??

    SvarSlett