tirsdag 4. september 2012

Gulrotkake, uten gluten, egg og melk

Ferdig gulrotkake, Kaninen er lagd av 9-åringen selv :)
2 3/4 dl vann
1 dl glutenfritt mel

4 gulrøtter (=250gr/6dl)
225 gr melkefri margarin
4 dl sukker
4 dl glutenfritt mel
5 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
1 1/2 ts sitronsaft

glasur
125 gr philadelfia ost eller melkefri kremost
50 gr romsvarmt margarin
2 1/2 dl melis
1/2 ts sitronsaft


Smelt smøret, riv glurøttene fint. kok samme vann og mel på middels varme tils det blir en klissete, nesten som lim. Husk å røre hele tiden. Rør sammen melblandningen og sukker. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør ned det, gulrøtter, margarin og sitronsaft. Ha alt sammen i en langpanne, eller rund form. Stek kaken i nedre delen av stekeovnen. Ca 20 min i langpanne og ca 40 min i rund form(den blir tjukkere og trenger lenger tid for å bli ferdig) Prøv med en prøvestikke om kaken er ferdig.
Nesten ferdig kake :)

Rør sammen ingrediensene til glasuren. Har du bakt i langpanne så smører du bare ut glasuern på kaken. Har du laget i rund form gjør du dobbel sats glasuer. Deler kaken i 3 og smører mellom lagene, og rundt hele kaken. Pynt gjerne med marsipangulrøtter. (Tåler du ikke melk og ikke vil bruke melkfri ost kan du bruke sen oppskriften på vaniljefrosting her på bloggen og bare tilsette noen dråper sitron)

2 kommentarer: