fredag 6. juli 2012

Gryterett :)

Lovte dere oppskriften på gryteretten så her kommer den. Oppsriften er til ca 12 voksne.

ca 1,2 kg oksekjøtt
6 bokser hakket tomat eller 3 kg ferske tomater hvis du vil gjøre tomatsausen selv
3 store gulerøtter
2 bokser hvite bønner
2 bokser sorte bønner
salt
pepper
(krydder etter smak, jeg brukte løkpulver, chili og litt viltfond)

Ha alle tomatboksene i en stor kasserolle og sett den på lav varme. Stek kjøttet litt av gangen og tøm det over i kasserollen etter hvert. Kryddre kjøttet imens du sterk, jeg brukte salt, pepper, løkpulver og chili. Når du har stekt opp alt kjøttet tar du ca 1 dl vann og koker ur stekpannen(da får du fond/buljong), sil vannet ned i kasserollen. Nå kryddrer du hele gryteretten med litt ekstra salt og pepper, pluss de kryddrene du har valgt deg. Jeg brukte i tillegg litt viltfond og kantarellfond. Gryteretten blir aller best hvis den får stå og småkoke på veldig lav varme under lokk i hvert fall i 3 timer. Ca en halvtime før du skal servere tilsetter du gulerøttene. Kutt de i tynne skiver. Og ca 10 min før servering tilsetter du bønnene.

Serveres med ris og salat og gjerne litt loff :) I tilfelle glutenfritt, så tar du glutenfri loff eller rundstykker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar