Skjer dessverre ikke mye av oppdateringer på denne bloggen for tiden :( Men nå er det bursdag så jeg tenkte dele et par bilder med dere :) Feirer bursdagen til de to minste sammen. Ei elsker Hello Kitty og ei elsker mcQueen ;) så her er begynnelsen til bursdagskaken dems ;)
fredag 26. juli 2013
onsdag 13. mars 2013
Jeg beklager virkelig at det ikke har skjedd mye her de siste mnd men det har vært så mye her en periode. Først jul, så var jeg og barna syke i omganger med influensa og til sist har vi hatt et dødsfall i familien :( Men jeg skal prøve å bli litt flinkere igjen :)
Så er det noe dere vil ha oppskrift på så legg inn en komentar her, inspirasjonen kommer og går. Blir jo mye at man baker det samme hele tiden.
Kos dere i solen folkens så skal jeg prøve å få postet litt forskjellige oppskrifter her igjen :)
Så er det noe dere vil ha oppskrift på så legg inn en komentar her, inspirasjonen kommer og går. Blir jo mye at man baker det samme hele tiden.
Kos dere i solen folkens så skal jeg prøve å få postet litt forskjellige oppskrifter her igjen :)
mandag 3. desember 2012
Hjemmelaget gløgg :)
1 flaske rødvin (evnt. alkoholfri)
5 dl vann
3 1/2 ss sukker
2 1/2 middelstore ingefærbiter, tørket
3 kanelstenger
8 nellikspikere
1 tsk kardemommekjerner
1 vaniljstang delt i to
Kok opp vann, sukker og krydder, la det småkoke under lokk i 20-30 min. La det stå å trekke, fortsatt under lokk tils det har svalnet av litt. Hell oppi vinen, varm opp gløggen, pass på at ikke overskride 80 grader (hvis du vil ha alkohol kvar i den) Siden lar du den stå å trekke, gjerne enn 3 timer. Jo lenger jo mer smak. Når du skal servere siler du bort krydderet og varmer opp. Sever med skåldede mandler og rosiner :)
5 dl vann
3 1/2 ss sukker
2 1/2 middelstore ingefærbiter, tørket
3 kanelstenger
8 nellikspikere
1 tsk kardemommekjerner
1 vaniljstang delt i to
Kok opp vann, sukker og krydder, la det småkoke under lokk i 20-30 min. La det stå å trekke, fortsatt under lokk tils det har svalnet av litt. Hell oppi vinen, varm opp gløggen, pass på at ikke overskride 80 grader (hvis du vil ha alkohol kvar i den) Siden lar du den stå å trekke, gjerne enn 3 timer. Jo lenger jo mer smak. Når du skal servere siler du bort krydderet og varmer opp. Sever med skåldede mandler og rosiner :)
Kremost topping till gingerbread cupcakes
200 gr Philadefiaost
1 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt
farge hvis du vil ha det
Rør sammen alle ingrediensene og dekorer muffinsene :) Enklere blir det ikke :)
1 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt
farge hvis du vil ha det
Rør sammen alle ingrediensene og dekorer muffinsene :) Enklere blir det ikke :)
Gingerbread cupcakes
300 gr smør, romstemperert (eller melkefritt margarin hvis du trenger det)
6 dl sukker
5 egg
7 1/4 dl glutenfritt mel
2 1/2 melk (eller soyamelk hvis du trenger det)
3/4 tsk bakepulver
1/4 salt
1 tsk vaniljeekstrakt
1 1/4 tsk kanel
1 1/4 tsk ingefær
1 1/4 tsk nellik
Sett ovnen på 175 grader. Pisk sammen smør og sukker tils det blir kremete. Tilsett et egg av gangen og rør godt sammen mellom hver. Rør i vanilje og krydder. Bland mel, bakepulver og salt. Tilsett melblandningen vekselvis med melken, begynn med melet. Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Stek i 20-25 min, midt i ovnen
Disse blir farlig gode, og blir enda bedre med en kremost topping, poster den i et eget innlegg. Har ikke bilder nå dessverre, men de kommer :)
6 dl sukker
5 egg
7 1/4 dl glutenfritt mel
2 1/2 melk (eller soyamelk hvis du trenger det)
3/4 tsk bakepulver
1/4 salt
1 tsk vaniljeekstrakt
1 1/4 tsk kanel
1 1/4 tsk ingefær
1 1/4 tsk nellik
Sett ovnen på 175 grader. Pisk sammen smør og sukker tils det blir kremete. Tilsett et egg av gangen og rør godt sammen mellom hver. Rør i vanilje og krydder. Bland mel, bakepulver og salt. Tilsett melblandningen vekselvis med melken, begynn med melet. Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Stek i 20-25 min, midt i ovnen
Disse blir farlig gode, og blir enda bedre med en kremost topping, poster den i et eget innlegg. Har ikke bilder nå dessverre, men de kommer :)
mandag 19. november 2012
pepperkakemuffins gluten/melk/eggfri

2 dl soyamel
1 1/2 dl potetmel
1 dl rismel
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kanel - malt
1/2 ts nellik - malt
1/2 ingefær - malt
3 ss eplemos/eplesyltetøy (helst uten biter)
2 ss tyttebærsyltetøy
1 1/2 dl varmt vann
Sett stekeovnen på 175 grader. Smelt margarinet, sikt de tørre ingrediensene ned i en bolle. Tilsett smør, vann, eplemos/syltetøy og tyttebærsyltetøy. Miks alt sammen, fyll muffinsformene til ca 2/3. Stek i ca 18 min. Nytes som de er eller med glasur. Skal poste oppskrift på en god glasur til en annen dag
tirsdag 13. november 2012
Saffransboller / Lussekatter - Glutenfrie

75 gr margarin eller smør
2 dl melk
1 ss fiberhusk
1 dl kesam
0.5 gr saffran
3/4 dl sukker
1 kryddermål salt
1 egg
6-7 dl glutenfritt mel (jeg bruker semper fin miks)
Event.
rosiner
mandelmasse(marsipan)
perlesukker
Du bør ha en kjøkkenmasking til denne deigen, med deigkrok(er)
Smelt smøret bland i melken og varm tils det er 37 grader. Smuldre gjæren ned i bakebollen, tøm over deigvætsken. Ha i fiberhusken og la det stå i 5-10 min.
Tilsett salt, sukker, egg og kesam. Bland alt godt sammen. Tilsett melet og arbeide sammen til en fin deig. La deigen ese under et kjøkkenhåndkle, på en lun plass 30-40 min.
Sett ovnen på 225 grader. Gjør du lussekatter så deler du opp deigen i det du synes er passe store biter. Lag så lussekatter og husk rosiner. Gjør du saffransoller kjevler du ut deigen akkurat som til kenelboller. Smør med veldig mykt eller flytende smør/margarin. Riv over mandelmasse (mandelmasse kjøper jeg i Sverige, får du ikke gjort det går nok marsipan greit. Rull sammen deigen fra langsiden og kutt den til boller, legg dem gjerne i former. Ellers går det greit med bakepapir på stekeplate og.
La lussekattene/saffransbollene stå og ese i 20-30 min under kjøkkenhåndkle på en lun plass. Hvis du vil pensler du med et egg. Saffransboller kan du om stø litt perlesukker over.
Stekes midt i ovnen i ca 8 min (litt mer eller mindre beroende på størrelse.
Legger ut bilde når jeg finner. Har ikke bakt disse enda i år og jeg har enda ikke funnet et bilde fra ifjor
Abonner på:
Innlegg (Atom)