tirsdag 9. august 2011

Da har vi hatt koselig 3 års bursdag :)

Har vært en veldig koselig Hello Kitty bursdag, her er det bare Hello Kitty som gjelder hos minsta. Så da var det bursdag med 8 små om koste seg med Hello Kitty kake, Hello Kitty cupcakes, gele og Hello kitty is :)


Oppskriften til kaken og cupcakesene har jeg lagt inn her før og det samme med smørkremen, så blir ingen nye oppskrifter denne gangen;) Men jeg skal legge inn et par bilder:) Ble bare ikke så fornøyd med Hello Kitty kaken, føler ikke at det ser ut som Kitty, men "practice makes perfect" og det var jo første gangen jeg prøvde meg på en Hello Kitty kake, så regner med at resultatet blir bedre neste gang:)










Hello Kitty cupcakes :)

fredag 5. august 2011

Fredagskveld og jeg er alene:/

Litt kjedelig at sitte her helt alene en fredagskveld, men er jo deilig å slappe litt av da. Vært en hektisk uke der jeg har vært alene med barna. Hatt første jobbeuka etter ferien og innkjøring på SFO, som har gått veldig bra. 6-åringen trives veldig godt på SFO så det er jo veldig greit:)

Tenkte å ta med barna en tur på IKEA og Toys'r'us imorgen. Får se hvilken av delene vi tar først, beror vel på når vi kommer oss avgårde:) Tenkte å spise på IKEA, håper jeg i hvert fall. Har ikke vært der og spist siden jenta ikk cøliaki diagnosen, så jeg aner ikke hvordan det er for henne med mat der. Aner ikke om kjøttbollene er glutenfrie, er de ikke det så spørs det vel om det blir noe spising der. For hun spiser alltid kjøttboller der. Vet ikke ellers hva de kan tilby istede for hvis hun ikke kan spise kjøttbollene. Men det finner vi nok ut av imorgen:) Hvis det er noen som vet så kan dere gjerne skrive inn en komentar:)

På søndag blir det vel baking vil jeg tro for på tirsdag ettermiddag blir det barnebursdag her med masse 3-åringer:) Da skal vi ha Hello Kitty kake, Hello Kitty cupcakes, stripete gele i glass og Hello Kitty is. Gjett hvem som er den store helten til 3-åringen her i hus.... hihi

Skal prøve at få tatt bilder av kaka og cupcakesene:) så kanskje vi får noen fler bilder på bloggen her :D

mandag 1. august 2011

Dette må dere prøve :D nam nam :D

Hadde lust på pasta med noe fisk til idag:) I Italia får man supergode pastasauser med fisk og skalldyr:) Her kommer oppskriften på den pastasausen jeg snekkret til idag:)

4 dl vann
4 dl fløte
1 buljongterning fisk
500 gr laks i biter
500 gr torsk i biter
3 ss sitronsaft
salt
pepper
sitronpepper
chiliflak
hvitløkspulver eller litt fersk hvitløk

(purre)
(cherrytomater)

Kok valgfri glutenfri pasta, bland ingridiensene til sausen i en vid gryte, krydde etter smak, bare husk å ikke ta for mye hvitløk, vi vil ikke ha en for fremtredende hvitløkssmak:) Imens pastan koker koker du opp sausen og lar den småkoke noen få minutter tils fisken er ferdig ca 4-5 min, men beror på størrelsen på fiskebitene. Hvis dere liker purre så kutt opp litt purre og la det være med et par minutter på slutten. Hvis dere vil ha cherrytomater i så del dem i to. Bland pastaen, sausen og cherytomatene i en stor serveringsbolle:) Server gjerne med litt fersk glutenfri loff/focaccia og parmesan

Kos dere

fredag 29. juli 2011

Sukkerbrødsbunn til f.eks. jorbærkake, bringbærkake m.m

2 egg
2 dl sukker
1 1/2 dl fin glutenfri melmiks
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl vann (veldig varmt vann)

Stekes på 200 grader

Smør en springform mel litt melange eller lign. Strø den med pofiber eller glutenfri strøkavring. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker, rør ned i eggedosisen, til sist rører du net det varme vannet. Hell røren i formen og stek i nedre delen av ovnen i 30 min.

Når den er blitt kald så deler du den i to deler. Hvis du vil ha f.eks bringebærkake så pisker du krem veldig stiv, og rører ned bringebær(bør være ferske, fryste kan bli for bløte) Ha bringebærkremen mellom bunnene og dekk resten av kaken med vanlig krem(gjerne med en dæsj vaniljesukker i) Og pynt med ferske bringebær :) En garantert stor hit:)

Du kan ellers ha vaniljekrem eller sjokladekrem mellom bunnene og pynte med amerikansk smørkrem. Det skal jeg gjøre om litt over en uke til 3 års bursdagen her. Da blir det Hello Kitty kake:) Legger inn bilde her da:)

Pannekaker med maismel

6 egg
2 ts sukker
1 ts kardemomme
1 dl maismel
1 dl fin glutenfri melmiks
2 dl jyttemjøl
7 dl melk
1 ss flytende melange (eller smeltet smør)

Rør sammen eggene litt, tilsett sukker or kardemomme. Miks melsortene. Bland ca 4 dl av melken med eggene og rør i melmiksen. Tillsett melangen og resten av melken og fortsett at røre tils du har en fin pannekakerøre. La den stå noen få minutter da jyttemjølet gjør at den tjukkner litt. Stek masse deilige pannekaker og server med sukker, syltetøy eller fersk frukt:) nam nam.

Brownies (langpanne)

375 gr smør
6 egg
6 dl sukker
2 ss vaniljesukker
1 dl kakao
1/2 dl sterk kaffe
3 dl jyttemjøl

Stekes på 150 grader

Smelt smøret, pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, tilsett vaniljesukker og kakao, rør i kaffen. Til sist rører du i melet og smøret. Ha bakplåtspapper i en langpanne og hell i røren. Stek i nedre del av ovnen(men ikke for langt ned) i ca 45 min (har merket at jeg må steke den lenger når jeg lager den glutenfri så jeg tror at 45 min skal fungere greit for de fleste, men dere kan godt begynne å sjekke den etter 35. Husk på at den skal ikke være tørr som andre kaker når man tar den ut, da blir det ikke brownies)

Kaken kan fryses

Gulrotkake (langpanne)

225 gr smør eller melange
6 dl riven gulerot (ca 4 mediumstore)
4 egg
4 dl sukker
2 3/4 dl jyttemjøl
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
noen dråper sitron

glasur:
250 gr philadelphia ost
100 gr smør eller melange romstemperert
5 dl siktet melis
noen dråper sitron

Stekes på 175 grader


Smelt smøret, skrell og riv gulerøttene(fint) Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør ned melblandningen, gulerøttene og smøret, rør tils det blir en fin jevn røre. Legg bakepapir i en langpanne og hell røren over. Stek i nedre delen av ovnen i 20 min (husk at det kan variere litt fra ovn til ovn)

Når kaken er svalnet rører du sammen glasuren. Pisk osten til den er kremete, ha i s,øret og pisk enda mer, tils du har en klumpfri fin bas til glasuren, tilsett melisen og sitronen og pisk tils du har en kremete glasur. Fordel glasuren over kaken og plasser kaken kaldt(gjerne i et kjøleskap) Når glasuren har fått stått kaldt en stund kan du pynte kaken med marsipangulerøtter eller litt kakeglitter:)

Kaken kan fryses med glasuren på:)

Jeg liker mye glasur men hvis du er en av de som ikke liker for mye glasur rekomenderer jeg at du bare halve mengden til glasur, eller kanskje 2/3 :)