fredag 29. juli 2011

Gulrotkake (langpanne)

225 gr smør eller melange
6 dl riven gulerot (ca 4 mediumstore)
4 egg
4 dl sukker
2 3/4 dl jyttemjøl
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
noen dråper sitron

glasur:
250 gr philadelphia ost
100 gr smør eller melange romstemperert
5 dl siktet melis
noen dråper sitron

Stekes på 175 grader


Smelt smøret, skrell og riv gulerøttene(fint) Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Rør ned melblandningen, gulerøttene og smøret, rør tils det blir en fin jevn røre. Legg bakepapir i en langpanne og hell røren over. Stek i nedre delen av ovnen i 20 min (husk at det kan variere litt fra ovn til ovn)

Når kaken er svalnet rører du sammen glasuren. Pisk osten til den er kremete, ha i s,øret og pisk enda mer, tils du har en klumpfri fin bas til glasuren, tilsett melisen og sitronen og pisk tils du har en kremete glasur. Fordel glasuren over kaken og plasser kaken kaldt(gjerne i et kjøleskap) Når glasuren har fått stått kaldt en stund kan du pynte kaken med marsipangulerøtter eller litt kakeglitter:)

Kaken kan fryses med glasuren på:)

Jeg liker mye glasur men hvis du er en av de som ikke liker for mye glasur rekomenderer jeg at du bare halve mengden til glasur, eller kanskje 2/3 :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar