tirsdag 19. juli 2011

Ostekake

1 pakke gele

Ostmasse
1 pakke sitrogele
1 boks philadelfiaost, neutral
3 dl fløte
3dl lettrømme
2 ts vaniljesukker
5 ss melis
2 dl vann til geleen

Bunn
300g glutenfrie digistivekjeks
100g smeltet smør

Lag geleen enligt anvisning på pakken, hell den i valgt form og la den stå kaldt tils den er helt stiv, gjerne over natta.
Ostmassen lager du sånn her:
Kok opp 2 dl vann til sitrongeleen og følg ellers anvisningene på pakken. La den stå og bli avkjølt. Pisk fløten til stiv krem. Rør sammen rømme, philadefiaost og vaniljesukker og melis, se til at det er helt slett og ikke noen klumper av ost i røren. Rør ned først kremen og siden den avkjølte sitrongeleen. Når du har rørt sammen alt godt har du det i formen over geleen. La det stå kaldt tils det er stivt.
Når ostemassen er stivnet moser du kjeksen til noe mer lignende strøkavring, bland det med det smeltede smøret. Hvis du synes kjeksmassen blir for tørr kan du tilsette bittelitt smør til, men vær forsiktig sån at det ikke blir for bløtt istede. Sett ostekaken i kjølskapet tils kjeksbunnen er "hard".

Når du skal hvelve opp kaken på et fat dypper du kaken noen få sekunder i varmt vann, legger et fat over og snur. Løsner ikke kaken med en eneste gang så la den stå litt på fatet for å se om den løsner gjør den ikke det må du bruke et redskap til hjelp, ikke dypp den igjen, da kan du risikere å smelte geleen. Fortrinnsvis bør du bruken en liten slikkepott eller noe annet "mykt" sånn at du ikke ødelegger kaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar