fredag 8. juli 2011

Da er ferien snart over for denne gangen.

I morgen går turen hjemover med Stena Line, fra Kiel til Göteborg.

Som jeg skrev her om dagen skulle jeg fortelle litt om mandagen når vi kom til München. Konkluderte veldig kjapt med at Tyskland virkelig ikke er noe praktisk land for en liten jente med Cøliaki. Vi brukte mandagskvelden på at finne et sted å spise. Hjalp ikke på når ikke engang Mc Donalds kunne tilby glutenfrie brød :S Alt løste seg til slutt da vi gikk til Augustiner am Dom, der var de veldig hjelpsomme og hun fikk pølse med potetstappe.

Dagen etter så var det mellomste sin bursdag, startet dagen med gaver på sengen:) Var en meget fornøyd jente som endelig fikk en ds:) Så gikk turen til Legoland, noe barna har gledet seg til hele ferien. Og mamman har gruet seg til, for å være ærlig. For enligt hjemmesiden til Legoland - Deutshland så har de i prinsipp bare salat og is at tilby av glutenfritt. Og det fungerer ikke en hel dag for små barn. Men vi tenkte at vi må ikke gi opp før vi har prøvd å finne noe i alle fall, så vi gikk til Dino Grill (der pleier vi å spise) Og gjett om lykken var stor da dem hadde en egen meny for glutenfrie barn :) Var bare tre ting å velge på men det er mer en nok. Hun kunne velge på toast, smørbrød eller grillet kylling og pommes. Så da ble det kyllingen, er veldig glad i kylling. Når alle var mette og glade så kunne vi fortsette dagen med masse karuseller og annen moro:) Dagen skulle vi avslutte med bursdagsmiddag på Hard Rock Cafe München, som vi hade lovt bursdagsbarnet. Det bel ikke mye bedre en forrige gang vi var på Har Rock Cafe (da i Firenze) Men her mente de på at det var greit med kyllingen, så da ble det grillet kylling og pommes for andre gang den dagen. Men det gikk ned på høykant når skuffelsen av å ikke få det hun ville hadde lagt seg.

Så Onsdagen (igår) var det dags for en dags kjøretur igjen, men "bare" 7 timer denne gangen. Stoppet etter veien og spiste frokost, Greit med Serways, alltid mye å velge på så man finner noe som fungerer greit:) Når vi kom frem på kvelden fant vi det for godt at bare chille på hotellet og bestillte roomservice. Chili con carne funket veldig greit for jenta vår (og de to andre og)

Dagen idag startet med frokost på hotellet, de hadde ikke noe annet en brød å tilby glutenfritt, litt skuffende men bedre enn ikke noe. Men det er synd at de ikke kan ha noen barnvennlig frokostblandning eller noe sånt. Men dette er mer et buisness hotell enn familie hotell da. Etter det var det litt shopping før vi tuslet innom en cafe for noe kallt at drikke, hadde som vanlig ikke noe glutenfritt. Tror ikke at det er noe cafe i det landet her som har det. Etter det ble det en pølse hver til de små, uten brød for jenta vår. Og så bar det av til Zoo'en :) Hadde en kjempekoselig ettermiddag der, kikket på masse dyr, lekte på noen lekeplasser og spiste litt is. Etterpå så tuslet vi innom Block House for å spise middag, de har kjempegodt kjøtt der :) Og helt utrolig så kunne de tilby alt på barnemenyen til jenta vår utenom fiskepinner og det med brød (dvs hamburger, men hun kunne få den uten brød hvis hun ville) Valget fallt på grillede kjøttmedaljonger og pommes (igjen) Men der kunne de tom tilby en pastarett til henne. Jeg fikk se på oversikten servitrisen hadde, så det var kjempegreit:)

Så da var det som sagt på tide å dra hjemover imorgen, tar ca 2 timer å kjøre herfra (Rostock) til Kiel, så det blir vel å tusle en tur i byen før vi drar:) Blir spennende å se hvordan det fungerer med glutenfritt på Stena Line, men de skulle ha bra utvalg der sa hun jeg snakket med på kuntjenst, så det skal sikkert gå greit:)

Sov godt alle sammen, ønsker dere en fin helg hvis jeg ikke får oppdatert noe mer før vi er hjemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar