tirsdag 5. juli 2011

Da var vi i München nå da:)

Nå har det gått noen dager siden jeg har hatt mulighet at oppdatere her men har i hvert fall muligheten nå:)

Som jeg skrev så tok vi oss en siste tur til Ciro's i Firenze på fredagen, Koste oss med Bistecca Fiorentina, grillede grønnsaker og rosmarinstekte poteter, nam nam. Ellers så brukte vi dagen på at pakke tingene våres. Man kan vel trygt si at vi kjøpte alt for mye glutenfri mat når vi var i Livorno, det er fullt i bagasjen. Blir ikke så mye vin denne gangen;)

På lørdagne kjørte vi ned til Umbria til et sted som het Fattoria Le poggette, det ligger mellom to små byer som heter Montecastrilli og Sangemini. Vi var der i to dager og heldigvis for oss så blev vi guidede rundt av Franco. På lørdagen tok han først med oss på is og kaffe på en bar i Sangemini og så hjalp han oss finne et bra sted for oss at spise middag på kvelden, sån med tanke på glutenfri mat osv. Vi var på et spisested som het Taverna Del Torchio, der var de veldig hjelpsomme. De hadde ikke glutenfri pasta men hvis jenta vår ville ha det så kunne vi bare ta med så skulle de tilberede:) Valget fallt på noe annet en pasta denne gangen da.

På søndagen tok Franco oss med på omvisning i Umbria og fortalte oss litt historie og sånn. Umbria kalles for Cuore Verde d'Italia, som betyr Italias grønne hjerte. Noe som kommer av at Umbria alltid er grønt, sommer som vinter. Han tok oss med til Abbazia di San Pietro in Valle som er et gammelt kloster. Der var det en liten resturant som serverte kjempegod hjemmelaget pasta. Og de hadde også glutenfri pasta, ikke hjemmelaget men like bra for det spør man jenta vår. Husker ikke hva resturanten heter nå, men det skal jeg føre opp på oversikten siden:) Og så fikk vi en omvisning på klostret som ellers er stengt for turister:) Og så var vi til Cascata delle Marmore som er et kjempefint og stort vannfall http://en.wikipedia.org/wiki/Cascata_delle_Marmore , det er absolutt verdt å ta turen dit. Hadde i hvert fall en kjempefin opplevelserik dag. Kvelden ble avsluttet med litt glutenfri tortellini i huset på Le Poggette og pakking igjen:)

Dagen idag har vi kjørt nesten 90 mil, fra Umbria til München. men mer om dagen idag kommer senere, nå er klokken nesten et om natta og vi må opp tidlig imorgen. Mellomste har bursdagen sin imorgen. Så hun skal få gaver på sengen her på hotellet og så tar vi turen til Legoland - Günzburg for å feire dagen der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar