På torsdag blir mellomste 7, jammen tror jeg tiden flyr avgårde. Hun har ikke cøliaki men her går det selvfølgelig i glutenfritt for det. Når det er så mye eldste ikke kan få når vi er utenfor huset, da skal hun iaf kunne spise alt som er på bordet her hjemme.
Ettersom at besøket kommer rett fra jobb så regner jeg med at vi lager en god gryterett :) Enkelt og greit, kan stå på komfyren og godtgjøre seg tils alle er her :) Minn meg på det så skal jeg legge ut oppskrift :)
På kakelisten vet jeg ikke helt hva som står enda, frøkna er ikke helt sikker på hva hun vil ha. Det eneste hun er 100% sikker på er McQueen gele (bare å ta frem formen igjen gitt) og Brownies. Så får vi se hva det blir, må vel iaf ha en bursdagkake og en kake far i huset spiser (er litt kresen gitt) Er det noen som har noen forslag så si ifra, om det så bare er for at dere ønsker en oppskrift på akkurat den type kaken :)
Ønsker alle sammen en god kveld :)
mandag 2. juli 2012
lørdag 30. juni 2012
Er midt i ferieplanleggningen :)
Som sagt så drar vi ned til Tyskland i ferien. Vi gleder oss veldig, men det kreves litt planleggning da de ikke er så flinke til glutenfritt i Tyskland.
Vi tar nok med oss noe til frøkna men så satser vi på å få kjøpt litt der nede og hvis det trengs. Edeka butikkene er rimelig greie. Har også funnet noen steder på nettet som vi skal prøve ut :)
Første prøven blir Scandlines fra Trelleborg til Sassnitz, får vel se hva de har til jenta våres. Når vi skal til Legoland så er det greit. For i hvert fall så har Dino Grill noe glutenfritt å velge mellom. Og dette er altså snakk om Legoland i Tyskland, det ligger ved en liten by som heter Günzburg, ca 1 time fra München.
Steder vi har lust å prøve er:
Pizzeria Pizzesco - München
Pizzeria Il Salento - München
Cha Cha - Berlin
La Mano Verde - Berlin
Konditorei Spring - Augsburg
Finner sikkert fler ting etterhver som vi har lust at prøve, skal komme tilbake med hvilke steder vi synes er bra etter ferien :)
Vi tar nok med oss noe til frøkna men så satser vi på å få kjøpt litt der nede og hvis det trengs. Edeka butikkene er rimelig greie. Har også funnet noen steder på nettet som vi skal prøve ut :)
Første prøven blir Scandlines fra Trelleborg til Sassnitz, får vel se hva de har til jenta våres. Når vi skal til Legoland så er det greit. For i hvert fall så har Dino Grill noe glutenfritt å velge mellom. Og dette er altså snakk om Legoland i Tyskland, det ligger ved en liten by som heter Günzburg, ca 1 time fra München.
Steder vi har lust å prøve er:
Pizzeria Pizzesco - München
Pizzeria Il Salento - München
Cha Cha - Berlin
La Mano Verde - Berlin
Konditorei Spring - Augsburg
Finner sikkert fler ting etterhver som vi har lust at prøve, skal komme tilbake med hvilke steder vi synes er bra etter ferien :)
torsdag 28. juni 2012
Ferie :)
Hvor har dere tenkt dere i sommer? Og vet dere hvor lett det er å finne glutenfri (eller annen allergivennlig mat) der?
Vi har ikke helt planene ferdige for ferien. Vi tar iaf en liten uke over til Tyskland og kanskje noe annet sted. Men noen mer planleggning enn det har vi ikke gjort enda. Har iaf klart av å finne noen glutenfrie bakerier Spredt litt rundt i Tyskland. Og jeg har hørt med Astrid Lidgrens Värld og Kolmården i Sverige hvordan de har det med glutenfri mat. Begge stedene svarte meg at det ikke ville være noe problem og at de hadde mange glutenfrie alternativer.
http://www.glutenfrei-essen.com/en/adressen
http://www.alv.se/
http://www.kolmarden.com/
http://www.legoland.de/
Her er noen linker som jeg håper kan være til hjelp :) Den første er en side hvor du kan finne glutenvennlige hoteller, spisesteder og bakerier.
På vei nedover Tyskland |
Vingård med urtehage i Italia |
Legoland Deutshland |
http://www.glutenfrei-essen.com/en/adressen
http://www.alv.se/
http://www.kolmarden.com/
http://www.legoland.de/
![]() |
Utsikt fra Chiantiveiene |
Her er noen linker som jeg håper kan være til hjelp :) Den første er en side hvor du kan finne glutenvennlige hoteller, spisesteder og bakerier.
onsdag 27. juni 2012
Rullekake / Drømtårta
Var bare nødt å prøve meg på å lage den svensker rullekaken kallet drømtårta uten melk, egg og gluten. Ble veldig god hvis jeg får si det selv :)
1,45 dl vann
2/3 dl potetmel
1 1/2 dl sukker
3/4 dl potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
fyll
150 gr melkefritt margarin
2 dl melis
2 1/2 ts vaniljesukker
1 ss sojadrikk (eller noe annet hvis du ikke tåler soja)
3 dråper romessens
kok opp vann og potetmel til det blir som lim, husk å rør hele tiden. Pisk potetmelblandningen og sukkeret. Bland de tørre ingrediensene og rør inn de i potetmel/sukker blandningen. Fordel alt i en liten langpanne. Det kan være litt vanskelig å smøre det ut for det er litt "limete" i konsistensen. Men det er verdt det. Stek midt i ovnen på 250 grader i 5 min. strø sukker over kaken og legg et bakepaper over og snu. La kaken bli kall. Miks sammen alle ingrediensene til fyllet. Gjerne med en miksmaster, tils den blir kremete. Smør fyllet på kaken og rull sammen fra langsiden. Rull den inn i bakebapiret og ta aluminiumsfolie rundt. Legg kaken i kjøleskapet i minimum en halvtime så fyllet blir litt stivere. Skjær i skiver på ca 1 cm.
![]() |
hva kan jeg si, nam nam :) |
1,45 dl vann
2/3 dl potetmel
1 1/2 dl sukker
3/4 dl potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
fyll
150 gr melkefritt margarin
2 dl melis
2 1/2 ts vaniljesukker
1 ss sojadrikk (eller noe annet hvis du ikke tåler soja)
3 dråper romessens
kok opp vann og potetmel til det blir som lim, husk å rør hele tiden. Pisk potetmelblandningen og sukkeret. Bland de tørre ingrediensene og rør inn de i potetmel/sukker blandningen. Fordel alt i en liten langpanne. Det kan være litt vanskelig å smøre det ut for det er litt "limete" i konsistensen. Men det er verdt det. Stek midt i ovnen på 250 grader i 5 min. strø sukker over kaken og legg et bakepaper over og snu. La kaken bli kall. Miks sammen alle ingrediensene til fyllet. Gjerne med en miksmaster, tils den blir kremete. Smør fyllet på kaken og rull sammen fra langsiden. Rull den inn i bakebapiret og ta aluminiumsfolie rundt. Legg kaken i kjøleskapet i minimum en halvtime så fyllet blir litt stivere. Skjær i skiver på ca 1 cm.
mandag 25. juni 2012
Kalkun og Scampigryte
Denne oppskriften passer til ca 4 personer
2 kalkunfileeter
16-20 scampi - ferdigkokt
2 bokser tomat eller tilsvarende mengde hjemmelagd tomatsaus
1 1/2 ss kapers
1/2 chili
Fersk finrevet hvitløk eller hvitløkspulver
Soppfond 1 ts eller en halv soppbuljongterning (bruk da mindre salt)
Salt
Pepper
chillikrydder
Sitronpepper
1 ts sitronsaft
kutt kalkunfileeterne i små biter og stek de sammen med chillikrydder litt salt og pepper. Varm opp tomatene i en kasserolle og tilsett kalkunen. Ha i chilli, hvitløk etter smak, soppfond og sitrondråper. Kryddre etter smak med salt, pepper og sitronpepper. La det koke noen minutter og tilsett kapers, la det koke et par minutter til før du tilsetter scampien. La det stå på platen på lav varme 3-4 minutter til.
Server med ris og gjerne litt grønnsalat
2 kalkunfileeter
16-20 scampi - ferdigkokt
2 bokser tomat eller tilsvarende mengde hjemmelagd tomatsaus
1 1/2 ss kapers
1/2 chili
Fersk finrevet hvitløk eller hvitløkspulver
Soppfond 1 ts eller en halv soppbuljongterning (bruk da mindre salt)
Salt
Pepper
chillikrydder
Sitronpepper
1 ts sitronsaft
kutt kalkunfileeterne i små biter og stek de sammen med chillikrydder litt salt og pepper. Varm opp tomatene i en kasserolle og tilsett kalkunen. Ha i chilli, hvitløk etter smak, soppfond og sitrondråper. Kryddre etter smak med salt, pepper og sitronpepper. La det koke noen minutter og tilsett kapers, la det koke et par minutter til før du tilsetter scampien. La det stå på platen på lav varme 3-4 minutter til.
Server med ris og gjerne litt grønnsalat
søndag 24. juni 2012
Sjokladeglasur melkefri
Dette er en glasur som stivner
75 gr margarin- melkefri
1-2 ss sterk kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 1/2 dl melis
Smelt smør i en liten kasserolle, tilsett kakao, vaniljesukker og 1 ss kaffe. Tilsett melisen og rør godt hele tiden. Hvis glasuern er litt tykk så tilsetter du litt kaffe til. Så fort du har fått rørt sammen alt så gjelder det å være kjapp med å helle glasuren over kaka, for den stivner fort. Fordel glasuren med en slikkepott og ta på kakepynt hvis du vil. La gjerne kaken stå et par timer før du skjærer i den sån at glasuren for stivnet nok. Den blir fort stiv på overflaten men det tar litt tid før den blir stiv gjennom. Vil bare gjøre oppmerksom på at på glutenfrie kaker kan glasuren sitte litt "løst"
Hvis ønskelig kan man ha et par dråper romessens i glasuren
Skal du ha glasur til langpanne får du gange oppskriften 1 1/2 - 2 ggr beroende på hvor mye glasur du vil ha. Jeg pleier å gange 2ggr så det blir dobbel sats :)
75 gr margarin- melkefri
1-2 ss sterk kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 1/2 dl melis
Smelt smør i en liten kasserolle, tilsett kakao, vaniljesukker og 1 ss kaffe. Tilsett melisen og rør godt hele tiden. Hvis glasuern er litt tykk så tilsetter du litt kaffe til. Så fort du har fått rørt sammen alt så gjelder det å være kjapp med å helle glasuren over kaka, for den stivner fort. Fordel glasuren med en slikkepott og ta på kakepynt hvis du vil. La gjerne kaken stå et par timer før du skjærer i den sån at glasuren for stivnet nok. Den blir fort stiv på overflaten men det tar litt tid før den blir stiv gjennom. Vil bare gjøre oppmerksom på at på glutenfrie kaker kan glasuren sitte litt "løst"
Hvis ønskelig kan man ha et par dråper romessens i glasuren
Skal du ha glasur til langpanne får du gange oppskriften 1 1/2 - 2 ggr beroende på hvor mye glasur du vil ha. Jeg pleier å gange 2ggr så det blir dobbel sats :)
![]() |
Sjokladekake med glasur, med kakepynt og glittersukker :) |
Enkel sjokladekake uten det meste ;)
Denne sjokladekaken er supergod og superlett at gjøre og ikke har den egg, melk, gluten eller soya :)
0.75 dl vann
0.2 dl fin glutenfri melmiks
150 gr melkfri margarin
3 dl sukker
2 tsk vaniljesukker
1 ss kakao
4 1/2 fin glutenfri melmiks
2 tsk bakepulver
1 dl havre/ris/soya drikk
1/2 sterk kaffe
Kok opp vann og mel på middels varme. Kok til det blir som seig lim. Smelt smøret og la det stå og kjøle av seg litt. Pisk mel+vann miksen med sukkeret. Bland alle de tørre ingrediensene. Bland kaffe og valgfri drikk. Miks inn de tørre ingrediensene velkselvis med smør og kaffeblandning. Pisk alt godt sammen og ha det over i formen. Denne røren er passe til en lrund form ca 23 cm i diameter. Hvis du vil lage langpanne så ganger du alt 1 1/2 gang.
Du kan pynte kaken med en eller annen smørkrem, fondant eller sjokladeglasur. Skal poste glasuroppskriften og.
0.75 dl vann
0.2 dl fin glutenfri melmiks
![]() |
Med sjokladeglasur og kakepynt |
150 gr melkfri margarin
3 dl sukker
2 tsk vaniljesukker
1 ss kakao
4 1/2 fin glutenfri melmiks
2 tsk bakepulver
1 dl havre/ris/soya drikk
1/2 sterk kaffe
Kok opp vann og mel på middels varme. Kok til det blir som seig lim. Smelt smøret og la det stå og kjøle av seg litt. Pisk mel+vann miksen med sukkeret. Bland alle de tørre ingrediensene. Bland kaffe og valgfri drikk. Miks inn de tørre ingrediensene velkselvis med smør og kaffeblandning. Pisk alt godt sammen og ha det over i formen. Denne røren er passe til en lrund form ca 23 cm i diameter. Hvis du vil lage langpanne så ganger du alt 1 1/2 gang.
Du kan pynte kaken med en eller annen smørkrem, fondant eller sjokladeglasur. Skal poste glasuroppskriften og.
![]() |
Sånn kan den bli med smørkrem :) Denne smørkremen er melkefri :) |
Abonner på:
Innlegg (Atom)