lørdag 25. august 2012

Pasta med tomat og pancetta saus

700-750 ml tomat, f.eks grovhakket fra boks. Jeg brukte den glassflaska dere ser på bilde lenger nede
1 dl pancetta i strimler
1/2 dl peperoni pølse i strimler
1 dl mini kjøttboller
1/2 dl oliven i skiver
2-3 ss kapers
1-2 ss tomatpure
litt salt (husk at det er salt i pancettaen og det andre
sort pepper
chillipepper etter smak
hvitløk fersk eller pulver
ca 1/2 løk finhakket, eller løkpulver hvis du ikke har løk

varm opp tomaten i en gryte, strimle pancettaen og peperoni pølsen, skjær olivene i skiver og hakk løken. Ha oppi pancetta, pepperoni pølse, kjøttboller, løk, hvitløk og tomatpure. Kryddre, når det er ca 5 min igjen så har du olivenen og kapersen oppi.

Kok en god pasta (glutenfri hvis det er det du trenger) til. Denne sausen går veldig fort at lage ca 15 min så sett på pastavann så fort du begynner med sausen. hvis du vil så blir det veldig godt med reker oppi og, men jeg hadde sløyfet mini kjøttbollene da. Server gjerne med parmesan (parmigiano reggiano) og litt ekstra kapers.

torsdag 23. august 2012

Brownies med Marsmallows :)

Lagde noe digg idag. Brownies med marsmallows, må si at det ble en stor hit hos barna (og mor) Og det er jo så enkelt at lage.

Bare bruk oppskriften på Brownies uten gluten, melk og egg, legger link lengst ned på innlegget :) Og tilsett den mengde marsmallows du vil :) Jeg tok ca 2 dl. Rør inn marsmallowsene forsiktig i røren når den er ferdig. Spred det utover langpannen og stek :) Bare følg linken for oppskrift :)



Ferdig at spises, med melis på :)



http://minglutenfrieblogg.blogspot.no/2012/05/brownies-uten-gluten-melk-og-egg.html

onsdag 22. august 2012

Hjemmelaget müsli

1/2 dl quinoa
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl bokhveteflak
1 dl havregryn
1 dl solsikkefrø
2 ss flytende honning
1 ss sirup

Sett stekeovnen på 140-150 grader. Bland alle ingrediensene i en bolle. Spred müsliblandningen utover et bakeark på en stekeplate. Stek midt i ovnen i 20-30 min. Pass på müslin skal bli lysebrun men må ikke brennes.

Streusel Blueberry Muffin

Ferdig at nytes
Denne er gluten, egg og melkefri

3/4 dl vann
2 ss glutenfritt mel

50 gr melkefritt margarin, mykt
3/4 dl brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
5 1/2 dl glutenfritt mel
5 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 1/2 dl soya/havredrikk
3 1/2 dl blåbær

1 1/4 dl sukker
3/4 dl glutenfritt mel
1/2 ts kanel
50 gr melkefritt margarin, kaldt

Kok opp vann og mel under konstant røring, tils det blir som lim. Rør sammen sukker og margarin. Rør inn melblandningen og vaniljeekstrakten. Bland mel, bakepulver og salt. Rør inn dette i muffinsrøren vekselvis med soya/havredrikken. Vend forsiktigt inn blåbærene.
klar for steusel

Sett muffinsformer i et muffinsbrett hvis du har det, ellers bare på en stekeplate. Det skal være ca 12. Fyll formene 2/3 fulle. Bland sukker, mel og kanel. Hakk inn margarinet tils det blir som smuldrer. Strø dette over muffinsen. Stek midt i stekeovnen i 25-30 min på 175 grader
Klar for stekeovnen

tirsdag 21. august 2012

Pizzamuffin til matpakka :)

Ferdig at nytes
100 gr smør / melkfritt margarin
1 egg
3 dl melk / soya/havredrikk
6 dl glutenfritt mel
2 dl glutenfrie havregryn
1 ss bakepulver
1 liten fint revet gulrot
1 dl fetaost
75 gr skinke
3 ss revet parmesan
3 ss olje (f.eks den fetaosten ligger i)
Salt
Pepper
Chilipepper
Oregano

Sett stekeovnen på 225 grader. Bland mel, havregryn, bakepulver og matfett fordel i små biter. Gjerne med en kjøkkenmaskin. Tilsett melken og egget, rør det sammen og rør inn gulroten etter det. Tilsett fetaost, skinke, parmesan, olje og krydder. Fordel i muffinsformer og stek i ca 15-18 min. Jeg tok bittelitt smør oppå, om du har litt flytende melkefritt eller ta en liten bit blå melang på hver.

På vei inn i stekeovnen
Jeg brukte 6 dl grov mel og 2 dl havremel. Men valg av meltype er opp til dere. Hvis man liker så går det å ha i litt finhakket paprika og oliven. Men det er ikke barna mine så glade i.

Husk at du må droppe fetaost og parmesan hvis de skal være melkefrie :)

mandag 20. august 2012

Mørdeigskaker med syltetøy

Ferdige at nytes. Blir en del lysere hvis man bruker kun lyst mel
4 1/2 dl glutenfritt mel
1/2 dl sukker
200 gr melkefritt smør

Du kan bruke hvilket glutenfritt mel du vil. Jeg brukte 2 1/2 dl med fin mix fra semper og 2 dl brunt mandelmel

Skru på stekeovnen, 175grader. Ta frem smøret litt før så det rekker å bli litt mykt, men ikke helt romstemperert. Bruk fingrene til å blande sammen alle ingrediensene. Endere på bakbordet eller i en bolle. La deigen ligge i plastfolie i kjøleskapet 30min-1h. Ta litt mel på bakbordet, rull deigen til en pølse ca 2 1/2 cm i diameter. Kutt 1 cm tykke skiver og legg dem på bakepapir på en stekeplate. Trykk ned midten med tommelen og fyll hullet med syltetøy. Stek midt i ovnen i ca 8 min på 175 grader

lørdag 18. august 2012

Matbloggtreff :)

Koser meg masse på matbloggtreff og får vite mye intressant om Mathallen :)
bilde fra Mathallen i Oslo, den åpner i Oktober