mandag 20. august 2012

Mørdeigskaker med syltetøy

Ferdige at nytes. Blir en del lysere hvis man bruker kun lyst mel
4 1/2 dl glutenfritt mel
1/2 dl sukker
200 gr melkefritt smør

Du kan bruke hvilket glutenfritt mel du vil. Jeg brukte 2 1/2 dl med fin mix fra semper og 2 dl brunt mandelmel

Skru på stekeovnen, 175grader. Ta frem smøret litt før så det rekker å bli litt mykt, men ikke helt romstemperert. Bruk fingrene til å blande sammen alle ingrediensene. Endere på bakbordet eller i en bolle. La deigen ligge i plastfolie i kjøleskapet 30min-1h. Ta litt mel på bakbordet, rull deigen til en pølse ca 2 1/2 cm i diameter. Kutt 1 cm tykke skiver og legg dem på bakepapir på en stekeplate. Trykk ned midten med tommelen og fyll hullet med syltetøy. Stek midt i ovnen i ca 8 min på 175 grader

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar