fredag 17. august 2012

Kakebunn uten egg, melk og gluten

3/4 dl glutenfritt mel
2 1/4 dl vann

50 gr melkefritt smør
2 dl   sukker
3 dl glutenfritt mel
3 ts bakepulver
1 dl havre eller soyadrikk
1/2 ts salt

Sett ovnen på 175 grader og smør en rund kakeform, ta i litt pofiber og snurr rundt så det fester til smøret. Da setter seg ikke kaken fast. Kok opp mel og vann, tils det får en limaktig konsistens. Smelt smøret. Pisk melblandningen og sukkeret godt sammen. Bland sammen mel, bakepulver og salt, Rør ned de tørre ingrediensene vekselvis med melk og smør i mel/sukker blandningen. Pisk godt tils du får en fin røre og ha de over i kakeformen. Stek i nedre del av stekeovnen i ca 45 min. Så er det bare å lage en kake. Marsipankake, kremkake, med fondant eller smørkrem. Her er det bare fantasien som stopper deg. Kaken blir absolutt best om den lages dagen i forvei :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar