fredag 24. juni 2011

Begynnelsen av våres glutenfrie reise nedover europa :)

Vi begynnte våres første glutenfrie ferie i onsdags. Vi tok Color Magic til Kiel. Jeg kan ikke si annet enn at alle de ansatte på color line gjorde sitt aller beste for at jenta vår skulle ha det bra. Vi fikk kjempegod hjelp til å finne glutenfrie ting i buffeten. Og det de ikke visste selv fant dem ut for oss, det gjaldt både ved middagen og ved frokosten. Det var et eget litet bord i buffet resturanten til middagen, der de hadde glutenfritt brød og kaker. Men tross for det så synes jeg at det hadde kunne vært bedre, det var ikke noe der jenta mi likte, og kakene (det var to) var voksenkaker, ikke noe en liten jente liker. Så der kan dem bli bedre. Det samme når det gjelder frokosten, da var det ikke et eget bord engang, sto sammen med frukten (spiste frokost i oceanic) og det var cornflakes blandet med tørket frukt, en type knekkebrød og en type brød) Helt sikkert greit nok for voksne. Men det fungerer ikke bra for barn. Hadde bare cornflakesen vært uten det andre og kanskje en type frokostblandning til. Og gjerne en type brød til, og kanskje noe søtt. Det er jo tross alt kaker til "alle andre". Da kommer gjerne skuffelsene kjappt for en liten jente. Heldigvis så var mor forutseende nok og hadde med seg frokostblandning og brød som hun liker, og kjeks. Så det gikk så fint så:) Nå høres det kanskje ut som at jeg er missfornøyd med color line, men det er jeg så absolutt ikke, det hadde kunnet vært så mye verre. Det var bare mer rettet mot voksne enn barn.

På vei nedover mot München kjøpte vi oss Brockwurst og pommes på en av alle autobahn stoppesteder. Ikke så lett å finne ut hva man kan bestille og ikke. Når alt dette med glutenfritt er nytt for oss og vi i hvert fall ikke er vant å reise på ferie glutenfrie. Ikke er vi så stødige på tysk heller, og de fleste tyskere er i hvert fall ikke stødige på engelsk. Men vi klarte nå å få oss litt mat i magene:) Vel fremme i München begynnte vi at bli sultne igjen, og hva finner man klokken ni på kvelden som er glutenfritt. Har funnet ut at brød brukes til mye. Men vi tuslet til hauptbanhof, for det har de jo masse spisesteder. Der fikk barna kyllingvinger og krøllete pommes. Så det ordnet seg fint for jenta elsker jo grillet kylling, og hun trengte ikke å føle at hun ikke kunne spise det de andre to fikk.

Vi sov på Four points by sheraton og de må jeg skryte av, helt fantastiske mennesker. Vi hadde sendt mail og spurt dem om det med glutenfritt på forhånd. Og fikk til svar at det var ikke noe problem, det skulle de ordne. Og det hadde de jammen gjort. De hadde kjøpt inn masse mat kun til henne, to typer müsli, to typer brød, havregryn og så var det noe mer jeg ikke husker nå i farta:) Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med servicen der, og bare det at de hadde handlet inn kun med tanke på jenta vår, det føles veldig bra:) Og vi gleder oss til å bo der to netter på hemveien igjen:)

På tur fra München imorges stoppet vi i Garmish-Partenkirchen, har alltid elsket den byen, den er så koselig. Men nå vet jeg ikke om vi kommer til å dra dit noe mer, det var en skuffende opplevelse:( Det var helt håpløst å få en liten kake til jenta, vi var innom hver eneste cafe ( i hvert fall i partenkirchen) Og ikke en av de kunne tilby en eneste liten kake som var glutenfri, tragisk. Ikke noe greit å bo i den byen og ha cøliaki. Etter det stoppet vi i Mittenwald, skulle på bryggeriet der for et vennepar som vi gleder oss veldig til å møte på søndag:) Der var vi innom en liten Edeka (matbutikk) Og jeg må si at de hadde et veldig greit tilbud tiltross for at det var en liten butikk. Fikk lete litt eter noen av tingene, men det gikk helt fint. Det allermeste var tross alt merket med store merker der det sto glutenfrei. Fant tom tomatsuppe så da var jenta vår i syvende himmel:) Så da lagde vi middag når vi vel var framme i Süd Tirol. De gangene vi er her bor vi på et leilighetshotel som heter Residence Montana. Veldig greit med to soverom og et litet kjøkken nårman har tre barn på slep;) Så da lager vi oss enkelt og greit frokost selve imorgen før vi drar:)

Skal holde dere videre oppdaterte og er det noen som har noen kommentarer eller spørsmål så er dere velkomne og poste det så skal jeg svare så godt jeg kan:)

God natt alle sammen

2 kommentarer:

  1. Hei. Fin blogg. Bare et lite tips ang pommes frites. De friterer altså løkringer, nuggets og andre gluteninnholdige saker i samme olje som de friterer pommesfrites i. Veldig mange steder i Norge og mange steder i utlandet. Jeg blir nesten gal av denne praksisen. Gutta mine kan ikke spise pommesfrites sør for Flekkefjord (bor i Stavanger). Lykke til med glutenfritt kosthold. Vi har reist til Australia og har hatt flere sydenreiser. Det går som regel godt, men vi drar aldri noen steder uten ekstra mat som gutta liker.

    SvarSlett
  2. Vettu, de fleste steder hvor vi har spurt ang pommes på reisen vår, så har de fritert den i en egen frityr så det er helt greit:) Så det er nok veldig forskjellig fra sted til sted og land til land:)

    SvarSlett