onsdag 29. juni 2011

Del 2 av resein vår :)

Da har det gått enda noen dager av ferien vår. Og vi koser oss masse så langt:)

Vi kom frem til destinasjonen vår i lørdags ettermiddag. Det er alltid hit vi pleier å dra:) Vi pakket ut av bilen og dro til nærmeste litt større tettsted for å handle inn litt mat:) Der har dem en liten coop butikk, er ikke alls som coop hjemme for å si det på den måten. Men der hadde de i hvert fall det meste som vi trenger til jenta vår i tillegg til all annen mat da. Har jo hatt med oss to poser mat fra Norge og, men må jo supplere litt:) Fikk tom kjøpt "kroneis" glutenfri :)

På søndagen tok vi det bare rolig å gjorde ikke så veldig mye , tuslet litt på markedet i landsbyen her og kjøpte oss masse frukt og grønt:) Spiste gelati på isbaren her gjorde vi og:) Lagde mat hjemme så den var jo grei:)

På mandagen var vi en tur på vingården "våres" det er alltid så koselig at dra dit:) Etter det var vi i en annen liten landsbygd som heter Radda, der tenkte vi å spise middag når vi kom frem, for på vingården kunne de rekomendere et spisested som var rimlig nytt og skulle være bra. Hun på vingården ringte tom og spurte om de kunne ordne mat til jenta vår. Stoppet da innom en liten alimentari for å kjøpe med glutenfri pasta i tilfelle de kunne tilberede den for jenta vår. Tom i den lille alimentarin hadde de et par typer pasta å velge på, der har matbutikkene hjemme noe å lære seg. Vi letet frem til spisestedet og skuffelsen var stor når vi møtte dagens mest sure person. Stedet var fullt og hun gadd ikke og det eneste svaret mannen min fikk når han spurte om hun trodde det var lenge å vente var et rykk på skuldrene og aner ikke. Takk for den hjelpen liksom, trenger vel ikke å si at vi ikke ble der for å spise.
Dro heller til Firenze, og gikk til Hard Rock Cafe, enda en skuffelse. Trodde nok en kjede som var så pass stor og internatsjonal, skulle kunne tilby jenta vår noe. Men for det første så fikk vi en helt uengasjert kelner, hvilket er svært uvanlig for HRC, det er ikke sånn det pleier å være. Men heldigvis fikk vi litt hjelp av en kollega av han, men det var ikke mye de kunne tilby jenta vår. Det var i prinsipp ris, pommes og hamburger uten brød. De hadde tydligvis ikke en gang kyllingbryst som var rent. Stor, stor skuffelse for jenta vår som elsker HRC.
Etter en tur på Disneybutikken og et par runder på karusellen bar det av til den store Coop butikken:) Gjett om de hadde masse ulike ting der til henne, både tørre og fryste. Og lykken var gjord når vi fant ravioli og sandwichis til henne. Noen av de tingene hun har vært lei seg for at hun ikke kan få hjemme. De hadde fiskepinner og, men det er begrenset med plass i frysern her og ikke kan vi ta med frysevarer hjem. Men som sagt de hadde "alt" der. Og vanlige varer som ikke var spesiellt for de med cøliaki var også veldig ofte merket med senza glutine, hvilket betyr glutenfritt. Gleden var stor når det første vi gjorde når vi kom ut av butikken var å sprette en eske med sandwichis:)

Idag var det også Firenze som sto på agendaen, det er alltid maked i Cascina parken på tirsdag formiddag. Så da var vi der en tur, som vanlig når vi er her:) Og sen tok vi turen inn til sentrum. Gikk rundt og kikket litt før vi tuslet til et sted som jeg hadde lest om på nettet. Ciro & Sons heter det. Ser ut som et skikkelig turiststed utifra, men er en genuin familiedrevet resturant. Og det kunne tilby jenta vår alt på menyen uten pizza og lasagne. Så da prøvde hun en tomatsuppe alla Toscana, hun elsker jo tomatsuppe. Var veldig forbøyd med den og har allerede bestemt seg for å prøve pasta med bolognese neste gang. Og det blir vel i hvert fall en tur dit før vi drar herfra for denne gang. Så til alle dere som skal ha glutenfri mat i Firenze. Gå til Ciro & Sons, det lønner seg. En super opplevelse for oss alle. Bare husk at på vanlig italiensk vis så er den stengt mellom 15.00 og 18.00.

Imorgen blir det en tur til stranden og siden en tur til Livorno der det skal være et apotek som har en kjempeavdelning med glutenfri mat, Både tørrmat, kjølevare og frysvarer. Vi gleder oss masse:)

Jeg håper noen får glede av det jeg skriver her, og som sagt, hvis noen lurer på noe, spør. Så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan, når jeg kan. Det er ikke alltid jeg har tillgang til internet, men jeg prøver å svare og oppdatere så fort jeg kan.

Sov godt alle sammen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar